Що відбувається з магазинами та ринками у Харкові

Рівень безробіття у Харкові знизився більш ніж у 2 рази

Департамент економіки та комунального майна проаналізував основні показники економічного та соціального розвитку міста Харкова за І квартал 2023 року. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

У департаменті розповіли, що у місті відновили роботу: 

  • 12 гіпермаркетів,

  • 183 супермаркети,

  • 35 торгових центрів. 

У торгових об'єктах представлений  широкий асортимент товарів, побутової техніки, будматеріалів. Крім того, на території міста здійснюють роздрібну торгівлю понад 180 магазинів українських торговельних мереж.

Також поступово відновлюють зруйновані об'єкти ринкової торгівлі. Зокрема, відновлено 15 з 18 зруйнованих або частково пошкоджених ринків та торгових майданчиків.

Крім того, у департаменті повідомили, що станом на 1 квітня 2023 року чисельність безробітних, які перебувають на обліку в службі зайнятості, становила майже 1,8 тис. осіб, а в аналогічному періоді минулого року - 4,3 тис. осіб.

“Для стабілізації ситуації ринку праці проводилися комплексні заходи щодо збереження робочих місць. Надавалася допомога роботодавцям з часткового безробіття у зв'язку з військовим становищем, яка за I квартал 2023 року склала 2,8 млн грн”, - розповіли у Харківській міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що крім проблем з роботою та житлом, у жителів Харкова виникають проблеми зі здоров'ям. Журналісти порталу "Коментарі. Харків" дізналися, як змінився стан здоров'я харків'ян за період повномасштабного вторгнення Росії. Яка ситуація в Харкові, читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися