У Харкові проводять системні обстеження: що відомо

У роботі використовується унікальне обладнання

У Харкові проводять роботи з систематичних обстежень міських зовнішніх та внутрішньобудинкових мереж водовідведення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію КП “Харківводоканал”. Роботи проводять фахівці лабораторії телевізійного контролю комплексу “Харківводовідведення” компідприємства. 

Начальник лабораторії Петро Онацький розповів, що минулого року, попри ворожу агресію, фахівці провели діагностику 80 ділянок мереж водовідведення різного діаметру. Відповідні роботи продовжуються і в поточному році. За словами начальника лабораторії, нещодавно провели обстеження ділянок самопливних каналізаційних колекторів на проспекті Гагаріна (діаметр 1500 мм) і на вулиці Механізаторській (діаметр 2000 мм).

Начальник лабораторії поінформував, що у роботі використовується унікальне обладнання, яке дозволяє оперативно проводити телеобстеження колекторів та трубопроводів діаметром до 3000 мм. Діагностика виконується кольоровою поворотною відеокамерою, розташованою на плаваючому модулі. Отриманий відеозапис із зображенням колектора фіксується на цифрові носії для подальшої обробки та аналізу.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові тривають роботи з підготовки до наступного опалювального сезону. Новобаварська філія КП "Харківські теплові мережі" реконструює три котельні та два центральні теплові пункти. У “ХТМ” розповіли, що у районі необхідно перекласти проблемні ділянки магістральних та внутрішньоквартальних трубопроводів та підготувати до опалювального сезону всі будинки.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися