У Харківській області перевіряють магазини: що контролюють

Під час перевірок надали рекомендації щодо виконання протиепідемічних заходів

Фахівці відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Богодухівського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області  проводять перевірки у закладах торгівлі та інших об'єктах. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Держпродспоживслужби в Харківській області.

Перевірки проводять з метою забезпечення стабільної санітарно-епідемічної ситуації щодо COVID-19. У період з 11 по 17 травня 2023 року у ході перевірок провели 45 моніторингових відвідувань, у тому числі:

  • закладів торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами – 34,

  • закладів громадського харчування – 2,

  • інших закладів (аптеки, офісні приміщення тощо) – 7.

Під час проведення моніторингових відвідувань суб’єктам господарювання надали рекомендації щодо виконання протиепідемічних заходів. Надали рекомендації щодо:

- розміщення інформаційних матеріалів стосовно профілактики COVID-19 та повідомлення з проханням до відвідувачів залишатися вдома у разі наявності ознак респіраторних захворювань;

- проведення перед початком зміни температурного скринінгу працівників;

- забезпечення своєчасного вологого прибирання приміщень та поверхонь, місць контакту рук працівників і відвідувачів з використанням миючих та дезінфікуючих (у кінці зміни) засобів не рідше ніж кожні 2 години, перед відкриттям та після закінчення робочого дня/зміни;

- забезпечення на вході до закладу торгівлі місць для обробки рук спиртовмісними антисептиками з концентрацією активно діючої речовини понад 60% для ізопропілових спиртів та понад 70% для етилових спиртів.

Також спеціалісти рекомендували забезпечити проведення вакцинації працівників від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, де на Харківщині заборони відвідування пляжів та тож відпочинку на природі.




Джерело: https://kh-consumer.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися