У поліції розповіли, що знаходять на полях Харківської області

Громадянам радять не відвідувати території, які не оглянуті вибухотехніками

Понад 70 мін “пелюстка” знищили вибухотехніки під час розмінування лише одного поля в Харківській області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

У поліції наголосили, що населені пункти Харківщини після звільнення від військ Російської Федерації повертаються до мирного життя. Щодня поліцейські виявляють та знешкоджують вибухонебезпечні предмети. “Найчастіше знаходять протитанкові, а також протипіхотні міни класу ПФМ-1С. Території, де йшли активні бойові дії, “засипані” касетними мінами. За словами фахівців ВТУ, Харківщина – одна з найбільш замінованих областей”, - наголосили у поліції регіону.

На полі, розташованому між селами Новий Бурлук та Леб'яже Чугуївського району, поліцейські виявили понад 70 протипіхотних мін “Пелюстка”. “Вибухотехніки роблять проходи по території та виявляють міни за допомогою візуального огляду, а також спеціальних саперних щупів. Потім переносять небезпечні знахідки в більш безпечне місце та підривають”, - розповіли в поліції.

Поліцейські наполегливо радять громадянам не відвідувати території, які не оглянуті вибухотехніками. Не торкатися жодного небезпечного предмета, не підходити близько, а відразу телефонувати до поліції.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на території Балаклійської громади Харківської області на вибуховому предметі підірвався чоловік. Місцевий мешканець під час обробки землі на власному городі наїхав мотоблоком на невстановлений пристрій, який здетонував. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися