Скільки на Харківщині переплачують за продукти

Угоду на закупівлю харчових продуктів підписали без проведення відкритих торгів

КНП “Нововодолазька центральна лікарня” уклало угоду з ФОП Абдунов Акіф Бабулла Огли щодо постачання харчових продуктів вартістю 255,2 тис. грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням результати моніторингу системи “Прозорро” Харківським антикорупційним центром.

У ХАЦ зазначили, що деякі крупи придбані за завищеними цінами. До того ж угоду підписали без проведення відкритих торгів.

Так, пшоно планують закуповувати по 42 грн за кілограм, крупу гречану по 70 грн за кілограм.

У центрі порівняли, що відділ соціального захисту населення Нововодолазької селищної ради купує у ФОП Щербина Людмила Олексіївна пшоно по 30 грн за кілограм. Майже таку суму сплачують за пшоно у лікарні у Мерефі, яка розташована неподалік Нової Водолаги. Перлову крупу для мерефянської лікарні закуповують по 20 грн за 1 кг.  

Національна академія Національної гвардії України знайшла постачальника – по 23,7 грн за кілограм пшона. “Це майже вдвічі дешевше, ніж підписала договір лікарня у Новій Водолазі”, - зауважили в ХАЦ. 

КП “Харківводоканал” закуповує пшоно майже по 32 грн за кілограм, а ось перлову крупу – 17 грн за кілограм. 

“Як бачимо, лікарня у Новій Водолазі не намагалась зекономити кошти, ще й уклала угоду за значно завищеними цінами”, - підсумували у ХАЦ.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Валківській громаді у 2023 році планують відремонтувати деякі дороги та тротуари. Міська служба комунальної власності оголосила тендери для визначення підрядника на проведення робіт з поточного ремонту тротуарів та доріг. Скільки планують витратити на ремонти - читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися