Що може поставити під загрозу початок нового опалювального сезону в Харкові та області

Зараз є ризикованою ситуація з переходом АТ “Харківгаз” та “Харківміськгаз” під керівництво НАК “Нафтогаз”

У Харкові та області розпочали активну підготовку до нового опалювального сезону. І, враховуючи, надзвичайно складний попередній сезон, варто виявити усі ризики та розв'язати наявні проблеми. Портал “Коментарі.Харків” з'ясував, що потрібно робити, щоб ефективно підготуватися до наступного опалювального сезону. 

Народний депутат України Олексій Кучеренко розповів, що роботи багато і проблеми потрібно вирішувати вже зараз. “Є загальнонаціональні проблеми, як то, накопичення вугілля та газу, ремонти АЕС, обласні проблеми, пов'язані з пошкодженням енергетичних та газових мереж у результаті ворожих обстрілів. Також потрібно не забувати про проблему боргів. Але головне - обласна військова адміністрація повинна контролювати процес підготовки до опалювального сезону та розуміти, яка ситуація зі станом мереж, джерелами їх відновлення, ремонтами тощо”, - наголосив Олексій Кучеренко. 

Народний депутат також зазначив, що зараз є ризикованою ситуація з переходом АТ “Харківгаз” та “Харківміськгаз” під керівництво НАК “Нафтогаз”. “Це небезпечна фаза, адже будь-яка трансформація, (зміна керівництва тощо) відображається на працездатності компанії. Я раджу обов'язково місцевій владі контролювати процеси, які відбуваються у цих компаніях. Щоб там не відбулося послаблення організаційної структури”, - наголосив нардеп.

Олексій Кучеренко зазначив, що усі проблеми - загальнонаціональні та обласні будуть розглядатися та обговорюватися на засіданнях Національного штабу з підготовки до опалювального сезону. Цього року штаб очолив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. За словами народного депутата, всі проблеми щодо підготовки до наступного опального періоду буде своєчасно розглянуто. “Тож не хочу вдавалися у песимістичні прогнози. Головне - не повторити торішніх помилок, а обласний військовий адміністрації - контролювати процеси підготовки та розуміти, що це одне з головних її завдань”, - підсумував народний депутат. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, які роботи проводять в Харкові у рамках підготовки до опалювального сезону.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися