Стало відомо, що на Харківщині відновлюватимуть у першу чергу

Упродовж одного-двох місяців процес внесення постраждалих або зруйнованих об'єктів до Реєстру може бути завершений

У Харківській області у першу чергу планують відновлювати об’єкти в тих населених пунктах, куди можуть повертатися люди. Про це розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов в ефірі телемарафону “Єдині новини”, повідомляють "Коментарі. Харків".

Очільник області розповів, що зараз у регіоні зафіксовано 28 тисяч об'єктів, які були зруйновані чи пошкоджені в результаті повномасштабного вторгнення РФ. По компенсацію за пошкоджене майно за програмою “єВідновлення” на Харківщині вже звернулися близько 10 тисяч людей. Влада регіону щодня співпрацює з органами місцевого самоврядування у цьому напрямку. За словами Олега Синєгубова, потрібно пришвидшити процес внесення даних до Реєстру пошкодженого та знищеного майна.  

Начальник ХОВА розповів, що на сьогодні вже зареєстровано близько 17 тисяч об'єктів і робота триває.  Він додав, що динаміка формування Реєстру досить висока і впродовж одного-двох місяців процес внесення постраждалих або зруйнованих об'єктів до нього може бути завершений. 

Першочергово до Реєстру вносять ті об'єкти, які розташовані у населених пунктах, куди люди можуть повертатися з огляду на безпекову ситуацію. “Ті об'єкти, які значно пошкоджені або зруйновані вщент, будуть відповідним чином оглянуті, зафіксовані та внесені у реєстр у наступні черги”, – пояснив Олег Синєгубов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про плани влади Харкова щодо відновлення житлового фонду, пошкодженого ворожими атаками.

Коли відновляться ремонтно-відновлювальні роботи у житлових об'єктах Харкова, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися