Ігор Терехов про виплати харків'янам за пошкоджене житло

У кожному районі Харкова були створені спеціальні комісії, які приймають звернення

У Харкові триває реєстрація заяв на отримання грошової компенсації на ремонт житла за програмою “єВідновлення”. Уже зареєстрували 5,4 тис. заяв від жителів Харкова. Про це в ефірі національного телемарафону розповів Харківський міський голова Ігор Терехов, повідомляють "Коментарі. Харків".

Очільник міста розповів, що у кожному районі були створені спеціальні комісії, які приймають звернення.

Ігор Терехов повідомив, що у перший день, 22 травня, до комісій звернулося 1,8 тис. громадян, а зараз - уже 5,4 тис. осіб. “Звернення надходять щодня, їх необхідно обробити та передати до Києва, щоб люди отримали кошти. Це дуже кропітка робота”, - зазначив мер Харкова.

У Харківській міській раді нагадали, що в Україні стартувала програма “єВідновлення”, розрахована на тих, чиє житло зазнало незначних ушкоджень від обстрілів та підлягає відновленню. Можна отримати компенсацію на ремонт дахів, заміну вікон та дверей. Програма поширюється на ремонт квартир, приватних будинків та кімнат у гуртожитках. У її рамках можна отримати до 200 тис. грн на будівельні матеріали або послуги підрядників, які беруть участь у програмі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові проводять ремонтні роботи у будинках, пошкоджених ворожими обстрілами. У Холодногірському районі проводять роботи з відновлення житлового будинку на вул. Великій Панасівській, який зазнав руйнувань під час обстрілів. Спеціалісти АТ "Житлобуд-2" продовжують ремонтувати покрівлю та під’їзд.

Детальніше дізнатися, які ремонтні роботи проводять у будинках Харкова, читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися