Жителі Харкова пропонують перейменувати сквер: подробиці

За словами автора петиції, для всіх харків’ян тепловики справжні Герої

На сайті електронних петицій до влади Харкова зареєстрували звернення з проханням перейменувати сквер “Дружба” у Сквер тепловиків (на честь працівників КП “Харківські теплові мережі”). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на відповідну петицію. 

Автор звернення, Дмитро Рик, поінформував, що цей сквер був відкритий у 2003 році на перетині пр. Московського (зараз пр. Героїв Харкова) та вул. Доброхотова (зараз вул. Мефодіївська) та названий на честь дружніх відносин України та Росії.

“Однак 24 лютого 2022 року вся Україна, а особливо Харків відчули так звану “дружбу” із сусідньою державою. Уже понад рік наше місто потерпає від постійних обстрілів російських військових. Ракети, бомби, окупація частини території нашої держави, катування та вбивства мирних людей, зруйнована інфраструктура – така ціна дружби з Росією!”, - зазначив автор. 

Автор зауважив, що попри постійні ворожі обстріли, руйнування інфраструктури, КП “Харківські теплові мережі” продовжувало діяльність, забезпечуючи містян гарячою водою та теплом. Завдяки працівникам харків'яни  пережили кінець зими 2022 року та зиму 2022/2023 років. За словами автора, для всіх харків’ян вони справжні Герої. 

“З огляду на вищенаведене, з метою увічнення подвигу Героїв-тепловиків та вшанування пам’яті працівників КП “Харківські теплові мережі”, які загинули під час війни при виконанні своїх обов’язків, просимо винести на розгляд сесії Харківської міської ради питання перейменування скверу “Дружба”, названого на честь дружніх відносин України та Росії, у Сквер тепловиків (на честь працівників КП “Харківські теплові мережі”)”, - підсумував автор звернення.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що може поставити під загрозу старт нового опалювального сезону в Харкові та області




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися