Посівна у Харківській області: що відбувається на полях регіону

У Харківській ОВА прогнозують достатньо вагомий урожай пшениці озимої

У Харківській області найбільші площі ярими зерновими та зернобобовими культурами засіяли аграрії Богодухівського та Красноградського районів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов розповів, що погодні умови понад тиждень були сприятливими для проведення польових робіт.

За інформацією заступника начальника ХОВА, аграрії регіону засіяли ярими зерновими та зернобобовими культурами 244,2 тисячі гектарів площ сільськогосподарських угідь, що становить 101% до прогнозу. Також аграрії засіяли соняшник на площі майже 293 тисячі гектарів, сою – 18,4 тисячі гектарів.

До того ж восени минулого року аграрії засіяли озимими культурами 213,8 тисячі гектарів.

“Враховуючи, що у квітні та травні на тлі помірної температури повітря, опадів випало більше середньої багаторічної норми, то слід очікувати, що аграрії зможуть отримати достатньо вагомий урожай пшениці озимої”, – сказав Євген Іванов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що понад 70 мін “пелюстка” знищили вибухотехніки під час розмінування лише одного поля в Харківській області.

У поліції наголосили, що населені пункти Харківщини після звільнення від військ Російської Федерації повертаються до мирного життя. Щодня поліцейські виявляють та знешкоджують вибухонебезпечні предмети. “Найчастіше знаходять протитанкові, а також протипіхотні міни класу ПФМ-1С. Території, де йшли активні бойові дії, “засипані” касетними мінами. За словами фахівців ВТУ, Харківщина – одна з найбільш замінованих областей”, - наголосили у поліції регіону.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися