Яке житло вигідніше надавати переселенцям – Ірина Верещук

Ірина Верещук вважає не вигідним будівництво модульних містечок для ВПО.

Ремонт гуртожитків для переселенців є ефективнішим вкладенням грошей, ніж будівництво модульних містечок. Про це Віцепрем’єрка повідомила в ефірі телеканалу ICTV, інформують "Коментарі. Харків".

За її словами, досвід експлуатації модульних містечок для ВПО показав наступне. По-перше, їх неможливо будувати швидко й у великих масштабах. У 25 побудованих модульних містечках проживає всього приблизно 5 тисяч переселенців, що є неспівмірним із загальною кількістю ВПО, які потребують тимчасового житла. По-друге, утримання модульних містечок є досить затратним для місцевих бюджетів.

Водночас в Україні є велика кількість обʼєктів типу гуртожитків. Їх можна було б відремонтувати чи переобладнати під тимчасове житло для переселенців.

"Це проста математика. На моє переконання, вигідніше вкладати ресурси в ремонт існуючих гуртожитків. У нас достатньо обʼєктів такого типу", – резюмувала Ірина Верещук.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові 29 та 30 травня громадський транспорт змінить маршрут: як курсуватиме, дивіться за посиланням.

Тролейбуси №24, 56 та 267 тимчасово курсуватимуть за зміненими маршрутами. Рух тролейбусів на вул. Амурській та розворотному колі "Ст. м. "Академіка Барабашова" буде припинений з 9:30 до 16:00 29 та 30 травня.

Також рух трамваїв на вул. Молочній та пл. Захисників України, на ділянці від вул. Плеханівської до пр. Героїв Харкова, буде припинений з 9:30 до 15:00 29 травня.

Комунальники Харкова повідомили про крадіжки: до чого це може призвести

У Харкові почастішали крадіжки контактної мережі електротранспорту. Останнім часом у місті значно почастішали випадки крадіжок контактної мережі міського електротранспорту. Це призводить до зупинки руху трамваїв та тролейбусів на тривалий час та щомісячно завдає значну шкоду комунальному господарству міста. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію КП "Харківський метрополітен".

Подальше викрадення контактних та живлячих мереж може призвести до відміни або значного скорочення цілих маршрутів, наприклад таких як трамваї №16, №27 та інші.

Комунальники звертають увагу, що спеціалісти з ремонту контактних мереж працюють лише у денний час та на спеціальному автотранспорті, тому, якщо ви побачили осіб, які проводять будь-які роботи на контактній мережі у нічний час або без спеціального автомобіля – це ймовірні крадії.



Джерело: https://t.me/s/minre_ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися