У Харкові відкрили особливий пам'ятник (ФОТО)

Маленьким янголам, які так рано зустрілись з людською жорстокістю та, на жаль, ніколи не стануть дорослими…

У неділю, 4 червня, у Харкові відкрили пам'ятник дітям, які загинули в результаті збройної агресії РФ. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Монумент встановлено поряд із будівлею Харківського обласного палацу дитячої та юнацької творчості.

Пам'ятник було відкрито за участі Першої Леді України Олени Зеленської, начальника ХОВА Олега Синєгубова та народного депутата України Павла Якименка. “Важко відкривати пам’ятники загиблим. Особливо якщо ці загиблі – діти. Адже діти мають жити. Як мали жити маленькі мешканці розбитих російськими ракетами будинків по всій країні. Повинні були жити всі пасажири автівок з написом "Діти", розстріляних окупантами”, – сказала Олена Зеленська.

Під час церемонії відкриття очільник ХОВА повідомив, що за 15 місяців злочинної війни росіяни вбили на Харківщині 76 дітей. Наймолодшій жертві російських злочинів було всього 5 місяців. Понад 200 дітей отримали поранення. 

Архітектурна композиція монумента складається зі скульптур фігур дітей – хлопчика і дівчинки, які злітають над гранітною глибою, що уособлює вибух. Фігури дітей постають в образі ангелів з обгорілими крилами. Вони виконані у бронзі зі спеціальним облицюванням, яке надає металу додаткову довговічність та відтінки. Загальна висота всієї композиції становить близько п'яти метрів. Автор скульптурної композиції - Михайло Ятченко.

На вертикальній полірованій площині каменю верхнього блоку нанесено текст: 

“Маленьким янголам, 

які так рано зустрілись

з людською жорстокістю

та, на жаль, ніколи

не стануть дорослими…”.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області перевірили одну з громад




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися