Що відбувається в одному з найбільш зруйнованих населених пунктів Харківщини (ФОТО)

Найбільший пріоритет в Ізюмі – це відбудова житла, аби люди могли повернутися додому

Харківську область, а саме місто Ізюм, відвідали делегації Литви, Нідерландів, Данії, Хорватії, Бельгії, Польщі, Швеції, Словаччини та Словенії, а також – Представництва ЄС, ООН в Україні та ГУАМ. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Заступник начальника ХОВА Михайло Харнам розповів про нинішню ситуацію в місті Ізюм. Він зазначив, що в населеному пункті внаслідок російського вторгнення було зруйновано 224 багатоквартирні житлові будинки, з яких 9 вже відновлено. Зараз 91 будинок потребує капітального ремонту, а 124 – поточного. Окрім того, 766 приватних житлових будинків потребують негайного відновлення. 

Заступник начальника Харківської ОВА розповів, що найбільший пріоритет в Ізюмі – це відбудова житла, аби люди могли повернутися додому. Була розроблена концепція відновлення міста. Також уже підготували ескізний проєкт реконструкції Ізюмської лікарні – у її відновленні допомагає благодійна Фундація Олени Зеленської. 

Начальник Ізюмської РВА Степан Масельський зазначив, що в місто поступово повертається все більше людей. До повномасштабного вторгнення РФ в Ізюмі проживало майже 50 тисяч осіб, після деокупації – приблизно 10 тисяч, а на сьогодні тут вже мешкає понад 20 тисяч людей. Ми плануємо зробити життя містян ще комфортнішим, ніж було. 

Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас уже втретє під час повномасштабної війни відвідує Ізюм. Він розповів, що вперше після звільнення Ізюма побував тут на місцях масового поховання. Звикнути до картин людських страждань та руйнувань неможливо. “Але ми маємо вірити, що невдовзі здобудемо перемогу в нашій боротьбі. Саме нашій, у Литві це розуміють не тільки політики, а й всі громадяни. В Україні ми вже розпочали деякі проєкти з відновлення. Сподіваюся, що зможемо допомогти й Ізюму”, – розповів Вальдемарас Сарапінас.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що відбувається у Харківській області




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися