Стало відомо, яку громаду на Харківщині посилено відновлюватимуть

Головне завдання - відновити не лише сам будинок, але й комунікації

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про відбудову звільнених з російської окупації населених пунктів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Експерти продовжують оцінювати ступені руйнувань житлових будинків у деокупованому Ізюмі. Частину з об'єктів вже визначили для програми відбудови. Ремонт проводитимуть комплексно. Олег Синєгубов розповів, що головне завдання - відновити не лише сам будинок, але й комунікації. Тобто на осінньо-зимовий період в оселях має бути тепло. “Для цього ми закуплятимемо як мінімум 10 мінікотелень, які зможуть опалювати відновлені мікрорайони”, - пояснив Олег Синєгубов.

До того ж триває пошук партнерів та донорів для відбудови Ізюмської центральної районної лікарні. За попередніми підрахунками, на це потрібно близько 30 млн євро. Планують закупку нового обладнання, і проведення ремонту в цілому. “Поки ми не знаємо, хто буде фінансувати цей проєкт – держава або міжнародні партнери. Для розв'язання цього питання ми посилено працюємо з Офісом Президента, Урядом, Офісом Першої леді. Це для нас – пріоритет”, - додав Олег Синєгубов.

Також у Харківській області продовжують реєструвати злочини російських окупантів проти мирного населення. За програмою єВідновлення через додаток “Дія” та до ЦНАПів надійшло понад 92 тисячі заявок про пошкоджене майно. А на компенсацію жителі області надали 5 813 заявок. Над збором та фіксацією інформації працюють профільні комісії.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що не так з придбанням котелень, читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися