Скільки витратять на придбання мобільних котелень в одній з громад на Харківщині

Об’єкти теплопостачання в Ізюмі були значно пошкоджені у результаті ворожих обстрілів

За результатами торгів Ізюмське комунальне підприємство теплових мереж планує укласти угоду на придбання десяти пересувних котелень у ТОВ “Котлозавод “Крігер”. Вартість угоди складе 60 млн грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням результати моніторингу сайту “Прозорро” Харківським антикорупційним центром. 

Компідприємство планує придбати пересувні котельні установки ПКУ-1.00. Встановлювати їх будуть у районі вулиць Васильківського, Південної, Соборної, Донця-Захаржевського.

Директор Департаменту ЖКГ та ПЕК Харківської ОВА Сергій Магдисюк розповідав, що об’єкти теплопостачання в Ізюмі були значно пошкоджені у результаті ворожих обстрілів, а центральну котельню міста повністю знищено. “Тому коштом обласного бюджету в обсязі 60 мільйонів гривень планується придбати та встановити у місті 10 модульних пересувних котелень”, – сказав Сергій Магдисюк.

Фірма "Senso Dynamics Llc" поскаржилась замовнику на ряд вимог. Зокрема, на терміни подання документів. Потенційний учасник зазначив, що є нова постанова Кабінету міністрів, яка дозволяє продовжити термін подачі документів до 15-ти днів. Але замовник зазначив, що встиг опублікувати тендер раніше, ніж прийняли постанову, а значить може не йти на поступки учасникам торгів. Також ігнорували прохання збільшити терміни поставки обладнання та інші.

“На торги прийшла одна фірма, яка не знизила суму очікуваної вартості. Жорсткі умови проведення торгів, стислі терміни, відсутність спроб піти на поступки потенційним учасникам – це може вказувати на те, що у комунальному підприємстві заздалегідь визначились в кого хочуть купити обладнання і тендер був формальним”, - зазначили у ХАЦ.

Завод “Крігер” такі котельні почав виготовляти на початку 2023 року. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у “Харківводоканалі” звернулися до споживачів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися