У Харківській області заборонили купатися в річці та відпочивати на узбережжі: що сталося

Водойми та узбережжя Сіверського Донця значно забруднені вибухонебезпечними предметами

Державна служба надзвичайних ситуацій, у зв’язку з настанням літньої пори року,  попереджає про небезпеку, пов’язану з відвідуванням водойм та відпочинку біля води у місцях, де нещодавно відбувалися активні бойові дії. Йдеться саме про річку Сіверський Донець, яка протікає в межах території Ізюмської громади. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Ізюмської міської ради. 

Водойми та узбережжя Сіверського Донця, внаслідок військової агресії російських військових проти України, значно забруднені вибухонебезпечними предметами. Вони становлять смертельну загрозу життю та здоров’ю населення. 

Протягом активних воєнних дій ворожі війська використовували різноманітну вибухову зброю. Також є залишки боєприпасів, які можуть залишатися, як у воді, так і на узбережжі. Ці предмети є надзвичайно небезпечними і можуть вибухнути при дотику або навіть самостійно.

“Закликаємо громадян утриматися від купання у водоймах та відвідування будь-яких зон відпочинку біля води. Просимо батьків провести роз’яснювальні бесіди з дітьми, стосовно заборони  відвідування річки Сіверський Донець, особливо під час літніх канікул”, - повідомили в Ізюмській міській раді. 

Жителів громади закликали в разі виявлення будь-яких підозрілих предметів або знахідок негайно повідомляти про це за номерами 101, 102 або 112.

“Збереження вашого життя та здоров’я є нашим пріоритетом, тому дотримуйтесь цих попереджень і будьте пильними. Розумна поведінка та уважність допоможуть уникнути можливих небезпек”, - наголосили у міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що ще в одній громаді на Харківщині заборонили відвідувати пляжі.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися