Жителів Харкова та області попередили про небезпечний продукт

Інформація надійшла про виявлення хлорпірифосу в заморожених овочах

Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області отримало інформаційне повідомлення системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (RASFF). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області. 

Інформація надійшла про виявлення хлорпірифосу в заморожених суцвіттях броколі. Продукт експортували з Польщі до України. Постачальник: Prosto Frosto Sp. z o.o., Katowice, отримувач: ПП “Здоровий продукт”, вул. Тростянецька, 47/154, м. Київ, 02175, партія №:0710809500.

У разі виявлення вказаного вантажу в обігу оператори ринку зобов’язані звернутися до структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області, на території яких зареєстрована потужність, або безпосередньо до Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

Варто зазначити, що навіть незначні дози хлорпірифосу можуть чинити негативний вплив на здоров’я людей. Загалом, потрапляючи в організм людини, він викликає гострі порушення роботи центральної нервової системи: головний біль, порушення свідомості аж до розвитку глибокої коми, судоми. Сильне отруєння може призвести до смерті. Також негативна дія препарату стосується хронічного ефекту. Тобто, якщо споживати продукти, що містять залишкову кількість фосфорорганічних пестицидів протягом тривалого періоду — можливий віддалений прояв негативних наслідків. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, чим можна захворіти, купаючись у водоймах Харківщини.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися