Як жителям Харківщини отримати грошові виплати пільг за 2022 рік

Кошти можна отримати до вересня 2023 року

Пільговики можуть отримати невиплачені суми пільг за 2022 рік. Відповідні права надаються громадянами постановою Кабміну від 18.04.2023 № 340. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Лозівської громади. 

Жителі Харківщини можуть отримати кошти, що обліковувалися на рахунку для виплати пільг за обліковими записами пільговиків станом на 1 червня 2022 року, за якими не було отримано звернень пільговиків щодо їх виплати, облік яких припинено 20 грудня 2022 року і які було повернуто АТ “Ощадбанк” на рахунок Мінсоцполітики.

Органи Пенсійного фонду України виплачуватимуть ці кошти до вересня 2023 року. Щоб отримати виплати, пільговики повинні направити відповідне звернення. Для цього потрібно подати до органу Фонду заяву довільної форми, у документі обов'язково вказати:

  • назву документа, що дає право на пільги, його серію та номер (за наявності), ким видано документ і дату його видачі (з пред’явленням оригіналу зазначеного документа або електронного посвідчення ветерана);

  • реєстраційний номер облікової картки платника податків (крім осіб, які мають відмітку в паспорті громадянина України про право здійснювати платежі за серією (за наявності) та номером паспорта); серію (за наявності) та номер паспорта громадянина України або свідоцтва про народження, або тимчасового посвідчення громадянина України, ким видано документ і дату його видачі;

  • номер рахунка (за стандартом IBAN) та найменування банку, в якому відкрито рахунок для зарахування суми невиплаченої пільги.

У разі смерті пільговика невиплачені кошти може отримати член його сім’ї, на якого поширювалися пільги та інформація про якого є в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, хто на Харківщині може отримати додаткові пільги




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися