Яку допомогу надають деяким жителям Харкова

Маломобільним громадянам працівники терцентру приносять гарячі обіди

У Харкові працівники територіальних центрів надають допомогу одиноким пенсіонерам та маломобільним громадянам. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Так, робітники відділення соціальної допомоги вдома територіального центру Слобідського району надають підопічним наступні послуги: 

  • у веденні домашнього господарства,

  • проводять прибирання приміщень,

  • здійснюють оплату комунальних послуг,

  • консультують, представляють інтереси в організаціях та установах,

  • співпрацюють з лікарями щодо придбання безплатних ліків за програмою “Доступні ліки”,

  • відвідують своїх підопічних, які тимчасово перебувають у хоспісі,

  • надають психологічну допомогу тощо.

Також щотижня 177 маломобільних осіб відділення отримують гарячі обіди від волонтерів. Також кожен підопічний за потреби може отримати засоби допоміжного пересування, гуманітарну допомогу у вигляді вживаних речей, предмети особистої гігієни, послуги перукаря.

А у підопічних територіального центру Основ’янського району найбільший попит має соціальна послуга консультування. Послуга надається особам, які опинились у складних життєвих обставинах, дистанційно (онлайн чи телефоном) та індивідуально. З початку року нею скористалися 1,3 тис. осіб. 

До того ж фахівці терцентру консультують підопічних, психологічно підтримують, допомагають долати труднощі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителів Харкова та області попередили про небезпечність вживання деякої риби. Також жителям Харкова та області порадили уникати купівлі риби в місцях стихійної торгівлі. Детальніше про загрозу читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися