Жителям Харкова та області розповіли, які продукти споживати небезпечно

Жителям Харкова та області порадили уникати купівлі риби в місцях стихійної торгівлі

Жителів Харкова та області попередили про небезпечність вживання деякої риби. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ДУ “Харківський ОЦКПХ МОЗ”.

У держустанові нагадали, що на Дніпропетровщині внаслідок знищення росіянами Каховської ГЕС почався масовий мор риби. Жителям області нагадали, що мертву рибу або ту, що вмирає не можна використовувати для споживання, навіть після термічної обробки. Така риба може містити збудники інфекційних хвороб, паразитів чи небезпечні хімічні речовини.

Також жителям Харкова та області порадили уникати купівлі риби в місцях стихійної торгівлі. Одну з найбільших загроз може становити ботулізм – гостре інфекційне захворювання. Збудник ботулізму стійкий до впливу зовнішніх факторів. Ігнорування хвороби або неправильне та несвоєчасне лікування може призвести до паралічу і навіть смерті.

Симптоми ботулізму наступні:

  • виражена втома, слабкість, запаморочення, нудота, головний біль

  • початкові симптоми зазвичай супроводжуються зниженням чіткості зору (неможливо читати дрібний текст), "пеленою" перед очима, сухістю у роті та горлі, а також утрудненням під час ковтання та мовлення,

  • блювання, запор і здуття живота,

  • параліч дихальних м’язів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області отримало інформаційне повідомлення системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (RASFF).

Який небезпечний продукт може з'явитися на полицях магазинів Харківської області, читайте за посиланням.




Виктория

9 червня 2023, 08:33

Детоксикация при отравлении с помощью БАД Коллоидным серебром https://dnsp.com.ua/p569414349-naturalnyj-antibiotik-prostudy.html

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися