На Харківщині пропонують ввести додаткову заборону: подробиці

Жителям Харківської області порадили поки не купувати рибу

Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області наполягає на повній забороні реалізації будь-якої риби (живої, снулої, в’яленої) у місцях стихійної торгівлі на території Харківської області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію служби. 

Причиною такої ініціативи став мор риби, який спостерігається у Херсонській, Миколаївській, Запорізькій та Дніпропетровській областях після теракту, вчиненого російськими окупантами на Каховській ГЕС. 

Головне управління письмово звернулося до Національної поліції з проханням, щоб правоохоронні органи максимально сприяли у розв'язанні цього питання.

Також в управлінні порекомендували жителям області поки взагалі утриматися від придбання й вживання в їжу “свіжовиловленої” риби. “Не наражайтеся на небезпеку! Адже деякі несвідомі громадяни вже почали реалізовувати загиблу риби, яка уражена небезпечними хімічними та/або біологічними сполуками”, - наголосили у Головному управління. 

Споживачам нагадали, що загиблу рибу або таку, що вмирає, неможливо зробити безпечною для споживання. “Жоден спосіб приготування не зробить її такою. Ця риба може містити збудники інфекційних хвороб, паразитів чи небезпечні хімічні речовини”, - наголосили у Держпродспоживслужбі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області отримало інформаційне повідомлення системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (RASFF). Інформація надійшла про виявлення хлорпірифосу в заморожених суцвіттях броколі.




Джерело: https://kh-consumer.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися