На Харківщині збирають пропозиції щодо перейменування топонімів

Жителі громади з 10 червня по 10 липня можуть надати власну пропозицію щодо назв топонімів

У Дергачівській громаді розпочали збір пропозицій щодо перейменування топонімічних об'єктів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Дергачівської міської ради.

Начальник Дергачівської МВА Вячеслав Задоренко підписав розпорядження “Про утворення комісії з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища” та “Про затвердження переліку топонімів Дергачівської міської територіальної громади Харківського району Харківської області”. Мета документів - подолання наслідків русифікації та тоталітаризму, відтворення історико-культурного середовища Дергачівської громади, увічнення пам’яті видатних діячів та подій. На підставі підписаних розпоряджень топонімічна комісія визначила та затвердила перелік вулиць, провулків, в’їздів, тупиків та площ, які потребують перейменування. 

Жителі громади з 10 червня по 10 липня можуть надати власну пропозицію щодо назви вулиці, провулку, в’їзду, тупика чи площі. Пропозиція має сприяти збереженню та відтворенню історико-культурного середовища громади. Пропозиція має містити історичну довідку та/або вмотивоване обґрунтування, не повторювати вже існуючі назви в межах населеного пункту. Запропонована назва має легко вимовлятися та не викликати неоднозначних асоціацій.

“Ви можете залишити пропозицію через електронну гугл-форму чи письмово, заповнивши спеціальний бланк, який можна отримати у вашого старости або у Дергачівському гуманітарному центрі (103 кабінет). Топонімічна комісія збиратиме та аналізуватиме ваші пропозиції, а після 10 липня розпочне остаточне визначення нових назв”, - звернулися до жителів громади.

У міській раді наголосили, що потрібно надати пропозицію лише одним з обраних способів і не дублювати, щоб не гальмувати процес обробки пропозицій.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині пропонують ввести додаткову заборону.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися