Жителям Харківщини виплатили понад 23 млн грн

Щоб долучитися до “Армії відновлення”, потрібно звернулися до центру зайнятості

До виконання суспільно корисних робіт з відбудови країни у рамках проєкту “Армія відновлення” у Харківській області залучили 5070 безробітних осіб у 51 громаді. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної служби зайнятості.

У центрі зайнятості розповіли, що громадяни отримують за свою роботу 6700 грн, що є значно більше, ніж середній розмір допомоги по безробіттю.

“Усього за виконання суспільно корисних робіт по Харківській області виплачено 23,5 млн грн”, - повідомили у центрі зайнятості.

Щоб долучитися до “Армії відновлення”, потрібно звернулися до центру зайнятості. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителям Харківської області пропонують стати патронатними вихователями. Сімейний патронат над дитиною передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини, яка опинилася у складних життєвих обставинах. Одночасно працівники соціального Центру підтримують таку сім’ю фаховими порадами, а держава - матеріально.

У патронатну сім’ю можуть потрапити діти від народження і до 18 років. Однак з 14 років дитина повинна сама дати згоду на проживання у патронатній сім'ї. Рідних братів і сестер влаштовують тільки в одну патронатну сім’ю. Максимальний термін перебування дітей у патронатній сім’ї - три місяці, однак інколи цей термін можуть продовжити до 6 місяців.

За послуги з догляду та виховання дитини патронатний вихователь отримує заробітну плату в розмірі п’яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць (з 1 січня – 13 420 грн). Детальніше про реалізацію програми читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися