Де у Харківській області небезпечно купувати продукти

Відсутність документів на харчові продукти означає відсутність гарантії її якості та безпечності

Жителям Харківської області розповіли, де забезпечують право споживачів на безпеку продукції, а саме на те, щоб продукція за звичайних умов її використання, зберігання і транспортування була безпечною для його життя, здоров'я, навколишнього природного середовища. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області.

Таке право гарантоване споживачам законом “Про захист прав споживачів”. У Держпродспоживслужбі розповіли, що  єдиними законними місцями для торгівлі харчовими продуктами є продовольчі магазини та ринки.

За якість і безпечність товарів у магазині несе відповідальність суб’єкт  господарювання. На ринку продавати власні продукти можуть як юридичні, так  і фізичні особи, у випадку, якщо вони мають при собі:  

-  документи, які підтверджують якість продукції;  

- медичну книжку у продавця;  

- висновок лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи;  

- сплачений ринковий збір.  

Відсутність вказаних вище документів на харчові продукти означає відсутність гарантії її якості та безпечності. А торгівля у невстановлених для цього місцях заборонена. Недопущення торгівлі у невстановлених місцях належить до компетенції органів внутрішніх справ та місцевого самоврядування. 

До того ж відповідно до чинного законодавства торгівля “з рук” на вулицях, площах, у дворах, під’їздах, скверах і в інших невстановлених місцях тягне за собою накладення штрафу від одного до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.   

“Пам’ятаємо, що стихійна торгівля існує доти, доки на неї є попит. Тож будьмо свідомими та обираймо безпечне харчування!”, - наголосили у Держпродспоживслужбі. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, які продукти вживати небезпечно.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися