Стало відомо, хто контролюватиме місця масового відпочинку на Харківщині

Також у громаді обговорили питання ліквідації стихійних сміттєзвалищ

У Пісочинській громаді розглянули питання підготовки місць відпочинку населення на пляжах. Вказане питання розглянули під час чергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Пісочинської селищної ради. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

За результатами обговорення комісія вирішила:

  • створити комісію з контролю за станом місць масового відпочинку населення на водних об’єктах Пісочинської громади. До її складу вирішили включити фахівців ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області;

  • забезпечити інформування (через засоби масової інформації, соціальні мережі тощо) керівників водних об’єктів про необхідність дотримуватись вимог санітарного законодавства під час організації місць відпочинку на водних об’єктах та пляжів.

Також члени комісії ухвалили рішення щодо здійснення необхідних заходів з метою ліквідації стихійних сміттєзвалищ, які були виявлені під час проведення щорічної акції “За чисте довкілля”.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові відкриють 5 пляжів, ще 5 – у Безлюдівській громаді й по одному – в Пісочинській та Зміївській громадах.

Начальник управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Харківській області Сергій Колосовський розповів, що у 2022 році на території регіону не було визначено жодного місця для відпочинку людей на воді. Таке рішення ухвалили через ведення бойових дій.

Детальніше про організацію відпочинку на воді у 2023 році читайте за посиланням



Джерело: https://kh-consumer.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися