Яку допомогу зібрали у Харкові для мешканців Херсонщини

До збору допомоги долучилися містяни та вимушені переселенці з інших регіонів

У Харкові для  мешканців Херсонщини зібрали понад 200 тонн гуманітарної допомоги.  Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Гуманітарну допомогу для постраждалих від підриву Каховської ГЕС збирали у кожному районі міста.

До процесу долучилися містяни та вимушені переселенці з інших регіонів. Люди приносили воду, продукти довготривалого зберігання, предмети особистої гігієни, ліки, одяг, корми для тварин тощо.

Тільки в гуманітарному штабі у Новобаварському районі зібрали понад 3 т кормів для тварин, 20 т непродовольчих та 25 т продовольчих товарів, понад 84 т питної води. У Слобідському районі зібрали майже 11 тонн допомоги, у Холодногірському - 10 т, в Індустріальному районі - понад 2,5 т продовольчих товарів, понад 6 т одягу та 7 т питної води, ще по 10 т зібрали у Немишлянському, Шевченківському районах і т. д.

У Харківській міській раді нагадали, що перший штаб гуманітарної підтримки відкрили 7 червня в школі №162, а вже 9 червня через велику кількість охочих допомогти постраждалим пункти збору почали в усіх районах Харкова.

Очільник міста Ігор Терехов повідомив, що понад 100 тонн гуманітарного вантажу, зібраного харків'янами за кілька днів, уже вирушили з Харкова до Херсонщини. 

Ще одну фуру з питною водою відправили постраждалим від повені в суботу. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що збирають допомогу для жителів Херсонщини також у Харківській області. Херсонцям вкрай необхідні мотопомпи, насоси для води, шланги, ємності для води, гумові човни, гумові чоботи, заброди, дезінфектори та фільтри для води, санітарно-гігієнічні засоби, антимоскітні засоби, одноразовий посуд, ліхтарі.

Як долучитися до збору допомоги, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися