Які роботи у Харківській області виконують у посиленому темпі

Першочергово роботи з розмінування проводять на об’єктах критичної інфраструктури

Одним з пріоритетів залишається розмінування територій Харківської області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. 

На апаратній нараді в ХОВА у вівторок, 13 червня, обговорили темпи робіт з розмінування області. На місцях буде посилене інформування щодо убезпечення населення від травмувань через вибухонебезпечні предмети.

У Харківській області уже розмінували майже 5 тис. га територій, знешкодили 95 тис. вибухонебезпечних предметів. У регіоні над розмінуванням у посиленому темпі працюють 32 піротехнічні розрахунки ДСНС. Це 160 фахівців та 64 одиниці техніки. 

Першочергово роботи з розмінування проводять на об’єктах критичної інфраструктури. Уже розмінували понад 2,2 тис. км ліній електропередач, понад 267 км газопроводу, 18 км водогонів, 870 кілометрів доріг та понад 178 км залізничних колій. 

“На жаль, масштаби засмічення вибухонебезпечними предметами Харківщини величезні. Область залишається одним з найбільш замінованих регіонів країни. Тож робимо максимально, аби нарощувати темпи розмінувань”, - наголосив очільник області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Дергачівській громаді головним питанням є відновлення інфраструктури міста. У громаді уже стартували роботи з відновлення доріг та житлового фонду. У першу чергу відновлюють багатоквартирні будинки, які порівняно з іншими мають невеликі пошкодження.

Які житлові об'єкти та в які терміни планують відновити у Дергачівській громаді, читайте за посиланням




Джерело: https://t.me/synegubov/6422
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися