Скільки людей отримали допомогу на Харківщині

Гуманітарний центр у Харківській області співпрацює з понад 400 фондами

З деокупованих територій Харківської області за час роботи Координаційного гумцентру при ХОВА евакуювали 25,5 тис. людей. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Голова центру Євген Коляда розповів, що гуманітарний центр розпочав 17 вересня 2022 року. Метою створення центру було надання допомоги владі в організації евакуації цивільних із небезпечних місць та розподілі продуктової гуманітарної допомоги, яку чекали у більш ніж 600 населених пунктах області.

За словами Євгена Коляди, за 9 місяців спільної роботи волонтерів та влади вдалося евакуювати 25,5 тис. людей з яких 5 тис. розселено в Харкові та області.

Зараз Центр співпрацює більш ніж з 400 фондами. Було також відкрито Центр розвитку громадянського суспільства, який став своєрідним навчальним майданчиком для волонтерів. До роботи місцевих фондів залучають міжнародних партнерів, впроваджуються грантові проєкти тощо.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що одним з пріоритетів залишається розмінування територій Харківської області. У Харківській ОВА обговорили темпи робіт з розмінування області. На місцях буде посилене інформування щодо убезпечення населення від травмувань через вибухонебезпечні предмети.

У Харківській області уже розмінували майже 5 тис. га територій, знешкодили 95 тис. вибухонебезпечних предметів. У регіоні над розмінуванням у посиленому темпі працюють 32 піротехнічні розрахунки ДСНС. Це 160 фахівців та 64 одиниці техніки. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися