Деякі укриття на Харківщині працюватимуть по-іншому

У Лозівській громаді не вистачає укриттів для всіх жителів та переселенців

У Лозівській громаді розглянули питання поточного стану укриттів, їх додаткового облаштування та подальшого утримання. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби громади. 

Перший заступник Лозівського міського голови Олександр  Жидков наголосив, що не можна зменшувати кількість укриттів. Тож, якщо виникають певні об’єктивні причини, з яких приміщення не може використовуватися у якості укриття, то потрібно знайти йому заміну.

Олександр Жидков додав, що той перелік комунальних укриттів, який визначено міською радою, а їх у Лозівській громаді 68, не може повністю забезпечити захист для 90-тисячної громади та 10 тисяч переселенців. Він попросив керівників усіх підприємств, установ та організацій, незалежно від форми власності, надавати змогу користуватися укриттями не лише своїм працівникам, а й населенню.

Також керівник поінформував, що з метою забезпечення цілодобової роботи укриттів,  міською радою проведено перемовини з Лозівським Центром зайнятості щодо прийому на роботу додаткових чергових.  

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Харківський окружний адміністративний суд задовольнив позов Лозівської окружної прокуратури Харківської області до комунального підприємства.

У позові йшлося про зобов’язання привести в належний технічний стан і готовність до укриття населення захисної споруди цивільного захисту.  Було встановлено, що на балансі одного з компідприємств, розташованих у м. Лозова, перебуває захисна споруда цивільного захисту, розрахована на укриття 120 осіб.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися