Жителям Харкова та області у ЦНАП надаватимуть нові послуги: хто може скористатися

Кабмін розширив перелік обов’язкових адміністративних послуг

Ветерани та члени їхніх родин зможуть отримати нові послуги в ЦНАПах. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мереф'янської громади.

Уряд розширив перелік обов’язкових адміністративних послуг. Тож учасники бойових дій, члени їхніх сімей, люди з інвалідністю внаслідок війни, а також родичі загиблих захисників і захисниць зможуть звернутися до ЦНАПу у своєму населеному пункті та отримати ще більше необхідних адмінпослуг. Зокрема можна розв'язати наступні питання:

  • офіційно встановити свій статус;

  • отримати чи замінити посвідчення;

  • продовжити дію документів;

  • одержати витяг з Єдиного державного реєстру ветеранів війни;

  • отримати грошову допомогу чи компенсацію.

Зараз один із пріоритетів — максимально спростити процес одержання ветеранських сервісів. Працюємо над цим разом з Мінветеранів.
Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області продовжують забезпечувати громадян якісними публічними послугами. У червні 13 громад на Харківщині у межах співробітництва Харківської обласної військової адміністрації та Мінцифри з міжнародним проєктом PROSTO “Підтримка доступності послуг в Україні” отримали техніку для забезпечення роботи ЦНАПів.

Заступник начальника ХОВА Роман Семенуха розповів, що загальна вартість отриманої допомоги становить приблизно 1,5 млн грн. За його словами, влада Харківщини продовжує підвищувати якість державних сервісів на території області, зокрема у деокупованих громадах та тих, що значно постраждали від збройної агресії РФ.

Які громади отримали допомогу, читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися