Ігор Терехов розповів, що буде з перейменуванням топонімів у Харкові

Неможливо відразу перейменувати всі 400 назв у Харкові

Харківський міський голова Ігор Терехов розповів про подальше перейменування топонімів у місті. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Очільник міста нагадав, що загалом перейменування потребують близько 400 топонімів. За його словами, у Харкові постійно триває процес перейменування топонімів, назви яких пов’язані з країною-терористом. “Зараз ми воюємо за інститути демократії. І якщо суспільство приймає перейменування, декомунізацію, цивілізоване знесення пам'ятників - я стоятиму на боці суспільства, на боці харків'ян”, - наголосив Ігор Терехов. При цьому він зауважив, що неможливо одразу перейменувати всі 400 назв. Це буде колапс. Ці процеси потрібно проводити поступово.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у громадах Харківської області тривають перейменування топонімів, жителів громад запрошують долучитися до обговорення.

У Куп'янській громаді триває громадське опитування з перейменування 13-ти вулиць, 2-х провулків та в’їзду в місті Куп'янськ. Опитування триватиме з 12 по 26 червня 2023 року. 

Звернулися і до жителів Пісочинської громади з проханням долучитися до обговорення питання щодо перейменування назв вулиць, провулків, в`їздів населених пунктів Пісочинської селищної ради.

Дізнатися детальніше, які назви планують змінити та як надати пропозиції щодо перейменування можна за посиланням.

Також у Дергачівській громаді розпочали збір пропозицій щодо перейменування топонімічних об'єктів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися