На Харківщині намагаються запобігати катастрофі

Робота з відновлення та охорони лісових ресурсів має проводитися по всій країні

У Харківській області обговорили питання відновлення та збереження лісів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

У ХОВА розповіли, що ліси Харківщини займають площу майже 420 тисяч га. У результаті російської збройної агресії було пошкоджено, заміновано або знищено близько 170 тис. га. Робота з відновлення та охорони лісових ресурсів, відповідно до завдання Президента України та рішення РНБО, має проводитися по всій країні.

Заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов розповів, що знищення лісів регіону – ще один доказ екоциду з боку російських окупантів. На Харківщині планують проводити кампанію із заліснення територій, щоб не допустити екологічної катастрофи. “Органи місцевого самоврядування та очільники районів мають якнайшвидше надати інформацію щодо земельних ділянок, які не придатні до сільського господарства, не використовуються за призначенням або заліснені природним шляхом. Будемо розглядати перспективи відновлення лісів на цих ділянках”, - наголосив Євген Іванов. 

Органи місцевого самоврядування вже ухвалили рішення про виділення придатних для заліснення земельних ділянок загальною площею більш як 435 га та зарезервували для вказаних цілей 26,5 га земель комунальної власності. Також було отримано дозволи на розробку проєктів землеустрою на загальну площу близько 52 га. 

Також у перспективі планують заліснити на Харківщині ще близько 540 га території. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що ситуація на сході України складна




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися