Ситуація на сході дуже складна: що відбувається у Харківській області

На сході України тривають гарячі бої

На сході України зараз складна ситуація – окупанти підтягнули свої сили та здійснюють активний наступ на двох напрямках. Про це розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр, повідомляють "Коментарі. Харків".

За її словами, ворог підтягнув свої сили та здійснює активний наступ на Лиманському і Куп’янському напрямках, намагаючись перехопити ініціативу. “Фіксується висока активність ворожих обстрілів. Тривають гарячі бої", – написала Ганна Маляр.

За словами представниці Міноборони, війська РФ не залишають своїх планів вийти на кордони Донецької та Луганської областей. “Наразі для ворога це основний напрямок наступу. Тож, сконцентрував на сході значну кількість своїх підрозділів, зокрема десантно-штурмових”, – додала Ганна Маляр.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області інженерно-саперна група Державної спеціальної служби транспорту, днями виявила арсенал ворожої зброї.

На звернення місцевих жителів сапери служби під час обстеження одного з навчальних закладів, виявили склад боєприпасів, який залишили російські окупанти під час відступу. Було знайдено понад півтисячі вибухонебезпечних предметів – артилерійських снарядів 152-мм, гарматних снарядів 100-мм, танкових снарядів 125-мм, 120-мм мінометних мін ворог залишив в приміщенні котельні освітнього закладу.

Після проведеного сортування вибухонебезпечні предмети, які придатні до використання, сапери передали військовослужбовцям Збройних Сил України. Пошкоджені боєприпаси – були знешкоджені у визначеному та безпечному для людей місці.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися