Жителів Харкова попередили про загрозу та розповіли, як діяти

Щоб уберегтися від кліщів, потрібно дотримуватися певних правил

Жителям Харкова розповіли про загрозу від кліщів та як від них вберегтися. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

У МОЗ надали рекомендації, як вберегтися від кліщів:

1. Потрібно одягнути кепку, панамку, косинку тощо. Бажано одягати світлий однотонний одяг з довгими рукавами, який щільно прилягає до тіла. Такий одяг дозволить легше помітити кліщів і зменшить ризик укусів.

2. Кожні дві години прогулянки потрібно оглядати себе та дітей. Особливо ретельно варто обстежувати ділянки тіла, покриті волоссям.

3. Місце для привалів на природі потрібно звільняти від сухої трави, гілок, хмизу в радіусі 20-25 м.

4. Після повернення додому варто відразу зняти та ретельно оглянути одяг, випрати та випрасувати його. Не варто залишати цей одяг біля ліжка чи спати у ньому. Витрушування одягу не рятує від кліщів.

5. Варто також перевірити речі, які принесли з прогулянки (підстилки, сумки тощо).

6. Якщо на природу брали домашнього улюбленця, його також слід оглянути.

7. Потрібно також використовувати для захисту від кліщів спеціальні засоби, найчастіше це аерозолі, які відлякують кліщів. Наносити їх потрібно перед прогулянкою.

“Якщо виявили кліща на шкірі - негайно зверніться до травмпункту. Не всі кліщі переносять збудників захворювання. Водночас існують такі небезпечні захворювання, як кліщовий бореліоз (хвороба Лайма), кліщовий вірусний енцефаліт, марсельська гарячка та інше”, - попередили у міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про небезпеку у Харкові та області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися