Хто на Харківщині може не платити за ЖКП

На період дії воєнного стану встановлені особливі умови оплати ЖКП

Жителям Богодухівської громади пояснили, хто може не сплачувати за комунальні послуги в умовах дії воєнного стану. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Богодухівської міської ради.

Відповідно до постанови Кабінету міністрів України № 206 від 5 березня 2022 року заборонено:

  • нараховувати та стягувати штраф чи пеню нараховані на заборгованість, утворену за несвоєчасне та/або неповну оплату ЖКП;

  • припиняти/зупиняти надання ЖКП населенню у разі їх неоплати або оплати не в повному обсязі;

  • стягнення заборгованості за ЖКП, утвореної після 24 лютого 2022 року з дати початку по дату завершення бойових дій або тимчасової окупації територій, включених до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією.

“Тобто, якщо ви є споживач комунальних послуг і покинули своє місце проживання та надали виконавцю комунальних послуг, управителю багатоквартирного будинку, іншій уповноваженій співвласниками особі у паперовій або електронній формі довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи або інші документи, що підтверджують вашу відсутність у житловому або нежитловому приміщенні, будинку, то ви маєте право бути звільнені від сплати заборгованості за житлово-комунальні послуги, утвореної після 24 лютого 2022 року”, - пояснили у міській раді. 

Громадяни, які виїхали за кордон можуть надати у паперовій або електронній формі довідки з місця тимчасового проживання в іноземній державі, роботи, лікування, навчання, проходження військової служби тощо.

“У разі якщо Ви маєте додаткові питання по цій статті звертайтеся до бюро правової допомоги Богодухівського місцевого центру”, - уточнили у міській раді. Адреси центрів можна переглянути тут

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області значно зростуть тарифи на воду.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися