Харків'янам загрожують суди через борги: що робити

Після воєнного стану буде шквал судових справ щодо боргів за ЖКП

Жителі Харкова станом на 1 червня 2023 року заборгували за опалення та гарячу воду 7,2 млрд грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію “Суспільного”. 

Заступник директора обласного департаменту житлово-комунального господарства Геннадій Кравченко розповів, що одні не мають змоги платити за комунальні послуги через те, що відбувається в Україні, інші - зловживають тим, що їм не можуть припинити надавати послуги.

Він констатував, що в період воєнного стану стягувати борги з неплатників через суд не можуть. При цьому наголосив, що накопичувати борги не варто, адже після воєнного стану це просто буде шквал таких судових справ, і все одно доведеться сплачувати.

За його словами про пільги мови не може бути - тариф за опалення й гарячу воду є збитковим, через це додаткові пільги не створюють.

"Те, що він залишається на незмінному рівні — це вже є "напівпільга", яка наразі лежить на плечах комунальних підприємств-постачальників послуг, і вона, умовно кажучи, завтра переходить на державний бюджет, тому про пільги не йдеться. Що стосується реструктуризації, то будь-який споживач може звернутися до підприємства-постачальника послуг та укласти договір реструктуризації", - зазначив Геннадій Кравченко.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителям Богодухівської громади пояснили, хто може не сплачувати за комунальні послуги в умовах дії воєнного стану.

Відповідно до постанови Кабінету міністрів України № 206 від 5 березня 2022 року діють певні заборони, детальніше про це читайте за посиланням



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися