Що не так з продуктовою допомогою від Харківської ОВА

У Харківській ОВА розповіли про особливості зберігання гуманітарної допомоги

В окремих ЗМІ та Telegram-каналах розповсюджується недостовірна інформація. Про це заявили у Харківській ОВА, повідомляють "Коментарі. Харків". 

У ХОВА наголосили, що інформація надана у маніпулятивний спосіб, нібито на невідомих підставах обласна адміністрація зберігає харчові продукти у складських приміщеннях ТОВ “Хладопром”.

На зберіганні у складських приміщеннях ТОВ “Хладпром” офіційно перебуває як гуманітарна допомога масло з метою збереження продукції в належній якості. 

“Гуманітарна допомога надається громадам згідно з потребами, які формує влада на місцях. Адже не всі громади, особливо прифронтові,  мають змогу зберігати харчові продукти у великих кількостях”, - зазначили у Харківській ОВА.

Там також пояснили, щодо листа від СБУ в Харківській області, який оприлюднений у повідомленні Телеграм-каналу: ХОВА надала офіційну відповідь, де відкрито роз'яснила всі деталі. 

“Тимчасова слідча комісії, аудитори якої працювали в області пів року щодо розподілу гуманітарної допомоги, порушень документації щодо видачі та зберігання маслопродуктів не виявила. До того ж ТСК відзначила роботу Харківської обласної адміністрації в цьому напрямку як високоорганізовану та прозору, про що йдеться у листі Верховної Ради про результати роботи комісії”, - зауважили у ХОВА.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області триває видача гуманітарної допомоги для найбільш вразливих груп населення. За період з 12 по 15 червня Обласний гумштаб відправив 10677 продовольчих наборів у деякі громади. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися