Кому в Харкові та області потрібно отримати особливе посвідчення

Постановою передбачено осучаснення процедури одержання посвідчення на право роботи з пестицидами

З 28 червня 2023 року набирає чинності постанова КМУ від 9 травня 2023 р. № 458 “Про затвердження Порядку одержання посвідчення про право роботи з пестицидами”.  Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області

Документ визначає умови одержання посвідчення про право роботи з пестицидами особами, діяльність яких пов’язана з організацією робіт зі зберігання та/або застосування пестицидів або з проведенням робіт з їх транспортування, зберігання, застосування, а також з торгівлею пестицидами.

Постановою передбачено осучаснення процедури одержання посвідчення на право роботи з пестицидами, яка включатиме такі елементи:

  • організацію та проведення навчання;

  • тестування та видачу посвідчення;

  • збільшено термін дії посвідчення з року до двох років;

  • запровадження можливості проведення навчання у дистанцій формі.

Документ можна отримати у територіальних органах Держпродспоживслужби на безоплатній основі особам за умови досягнення ними 18 років та наявності чинного свідоцтва про проходження навчання.

“Зазначаємо, що допуски (посвідчення) на право роботи, пов’язаної з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами й агрохімікатами, видані до набрання чинності цією постановою, є чинними протягом строку, на який вони видані”, - уточнили у Держпродспоживслужбі у Харківській області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що харків'яни можуть отримати нові послуги




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися