Що не так з угодами на відновлення об'єктів в одній з громад Харківщини

Усі угоди уклали без проведення торгів, прямими договорами

У Дергачах на відновлення медичних та спортивно-оздоровчих закладів, які постраждали в результаті збройної агресії РФ, за останній тиждень уклали угод на суму 5,29 млн грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на результати моніторингу сайту “Прозорро” Харківським антикорупційним центром. 

Усі угоди уклали без проведення торгів, прямими договорами. Крім того, на сайті відсутні підписані угоди. “Цікаво, що в деяких випадках, завантажені додаткові угоди, а основних договорів немає. Це може свідчити про те, що деталі договорів приховуються навмисно”, - зазначили у ХАЦ.

Приміром, з ТОВ “Алькор-Строй” уклали дві угоди на ремонт поліклінічного відділення №1 в Дергачах по вулиці Першого Травня, 4 та капітальний ремонт комунального підприємства “Спортивно-оздоровчого комплексу “ЗЕВС”. Загальна вартість угод близько 3 млн грн.

Ще дві угоди  у Дергачах на капітальний ремонт нежитлової будівлі по вулиці Першого Травня, 25 та аварійно-відновлювальні роботи амбулаторії у селі Замірці уклали з ФОП Юрченко Володимир В`ячеславович.

“Як бачимо, у Дергачах не намагаються прозоро розподіли ресурси на відновлення, а організовують процес максимально закрито”, - підсумували у ХАЦ.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що представники Харківської ОВА відвідали Старосалтівську громаду, де перевірили хід відновлення житлових об'єктів. За словами начальника ХОВА Олега Синєгубова, завдання – відновити максимум будинків до початку зими. Для цього використовують усі доступні джерела фінансування. “На сьогодні вже є проєкти по 17 багатоквартирних будинках. Активно співпрацюємо з Держагентством відновлення та розвитку інфраструктури та Мінінфраструктури”, - розповів Олег Синєгубов.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися