На Харківщині можуть застосувати досвід Карабаху

Великі компанії, які брали участь у відбудові Карабаху, бажають допомагати у відновленні постраждалих населених пунктів Харківщини

Подальшу співпрацю у сфері відбудови та розмінування Харківської області заступник начальника ХОВА Євген Іванов обговорив із Почесним консулом Азербайджанської Республіки Афганом Фаган Огли Салмановим. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

У відбудові та розмінуванні підприємств аграрного сектору готові брати участь передові азербайджанські компанії. Євген Іванов зазначив, що це важлива сфера для забезпечення продовольчої безпеки двох країн.

Представник ХОВА розповів, що від дій російських загарбників постраждали сотні підприємств регіону. Близько 570 тисяч га сільгоспугідь залишаються замінованими. Аби запустити підприємства, необхідна комплексна робота з гуманітарного розмінування і відбудови, а в деяких випадках - зведення нових споруд.

Крім того, на зустрічі підіймалися питання щодо відбудови населених пунктів регіону, де були пошкодження або руйнування внаслідок бойових дій.

Афган Фаган Огли Салманов зазначив, що в Азербайджані є потужні компанії, які брали участь у відбудові Карабаху. Зокрема, вони долучилися до зведення сучасних об’єктів критичної інфраструктури та застосовували принципово нові технології у плануванні і будівництві населених пунктів. Почесним консулом наголосив: “Вони бажають ділитися досвідом та допомагати у відновленні постраждалих населених пунктів Харківщини”.

Наступним кроком має стати конференція між керівництвом Харківської ОВА, Урядом Азербайджану та компаніями, які готові брати участь у відновленні регіону.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що не та з угодами на відновлення об'єктів у Харківській області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися