На Харківщині ремонтують житлові будинки з порушеннями: причини

Директор ТОВ привласнив бюджетні кошти - підрядник забезпечив виконання вказаних робіт зі значно зменшеними обсягами, ніж було заявлено

За процесуального керівництва Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова про підозру повідомили директору ТОВ. Йому інкримінують привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого в умовах воєнного стану, та за фактом службового підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Слідство встановило, що у грудні 2022 року Департамент капітального будівництва ХОВА уклав договір з підприємством щодо капітального ремонту багатоквартирного житлового будинку у смт Золочів Богодухівського району. Цей будинок постраждав торік у результаті ворожого обстрілу. 

Однак директор ТОВ привласнив бюджетні кошти - підрядник забезпечив виконання вказаних робіт зі значно зменшеними обсягами, ніж ті, що були зазначені в офіційних документах. Після цього він надав замовнику підроблені акти, інформація у яких не відповідала дійсності. Директор ТОВ отримав майже 200 тисяч гривень за роботи, які фактично не були виконані.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Дергачах на відновлення медичних та спортивно-оздоровчих закладів, які постраждали в результаті збройної агресії РФ, за останній тиждень уклали угод на суму 5,29 млн грн. Усі угоди уклали без проведення торгів, прямими договорами. Крім того, на сайті відсутні підписані угоди. 

Детальніше про порушення читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися