Деякі діти з Харківщини відпочиватимуть у Болгарії: хто отримує путівки

До оздоровчого табору, що розташований на території заповідника Еленіте в Болгарії, відправилися 50 дітей з опікунами

Малюків та підлітків, які виховуються у дитячих будинках сімейного типу та в сім'ях опікунів відправили на відпочинок. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов зазначив, що для дітей, які у такому ранньому віці побачили війну, дуже важливі подорожі, це своєрідна реабілітація. За його словами нові знайомства, спілкування з однолітками, якісне дозвілля допомагає дітям в реабілітації.

У середу, 28 червня, до оздоровчого табору, що розташований на території заповідника Еленіте в Болгарії, відправилися 50 дітей з опікунами.

Начальник ХОВА розповів, що на сьогодні в Харківській області створено вже 132 дитячі будинки сімейного типу та 233 прийомні родини. Наразі розробляється Проєкт програми підтримки та розвитку сімейних форм виховання на 2023-2027 роки, де заплановано низку мотиваційних заходів, аби діти Харківщини виховувалися в родинах.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у 2023 році малозабезпечені родини (кому була нарахована відповідна державна грошова допомога) можуть скористатися нагодою отримати оздоровчу путівку для своєї дитини в Міжнародному дитячому центрі “Артек”. Адреса закладу Закарпатська обл., Свалявський район, с. Березники, вул. Без назви, 1.

“Звертаємо вашу увагу, що батьки (особи, які їх замінюють) здійснюють самостійний супровід дітей за власні кошти до державного підприємства України Міжнародний дитячий центр “Артек”, - пояснили батькам та опікунам.

Як отримати допомогу детальніше читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися