Що відбувається з цінами на овочі та фрукти у Харкові

У Харкові збільшується асортимент овочів та фруктів

У Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку розповіли, що в магазинах та на ринках міста продовжують знижуватися ціни на сезонні овочі та ягоди. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Харків'янами розповіли, що у червні вартість огірків в середньому знизилися на 52%, помідорів - на 26%, молодої капусти - на 42%, молодої картоплі - на 41%. 

Ціни на свіжі огірки варіюються від 30 до 45 грн/кг, помідори червоні - від 60 до 73 грн/кг, помідори рожеві - від 80 до 100 грн/кг, капусту ранню - від 30 до 40 грн/кг, молоду картоплю - від 30 до 43 грн/кг. 

Знизилися ціни та на сезонні ягоди. Полуниця коштує в середньому від 60 до 80 грн/кг (у травні - 90-120 грн/кг), черешня - від 80 до 120 грн/кг (у травні - 150-200 грн/кг).  

“Асортимент овочів та фруктів розширюється - на ринках з’явилися перші баклажани, кабачки, абрикоси, малина, смородина, шовковиця”, - розповіли у департаменті.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що суб'єктам господарювання нагадали, що в умовах воєнного стану на території Харківської області діють обмеження щодо продажу алкоголю.

“Наголошуємо! За порушення встановлених обмежень під час дії воєнного стану передбачена адміністративна відповідальність із накладенням штрафу до 51000 грн!”, - попередили у Борівській селищній раді.

Детальніше про обмеження на продаж алкоголю, які діють у Харківській області, можна дізнатися за посиланням. Також у Харківській області змінили час, коли дозволено продавати алкоголь.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися