Що виявили у воді на пляжах Харківщини: результати перевірки

У воді було виявлено лактозопозитивні кишкові палички та мікроорганізми (E.coli, ентерокок)

У Харкові та області перевірили воду на пляжах. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ДУ “Харківський ОЦКПХ МОЗ”.

За результатами лабораторних досліджень було встановлено, що вода в межах акваторії пляжів “Удянський”, Олексіївського лугопарку, Журавлівського гідропарку, Безлюдівського та Петренківського водоймищ, Основ’янського озера у м. Харків не відповідає встановленим гігієнічним нормативам.

Фахівці виявили понаднормативний вміст у воді лактозопозитивних кишкових паличок та наявність в ній мікроорганізмів (E.coli, ентерокок), які зазвичай знаходяться у кишківнику людини та теплокровних тварин, свідчить про свіже фекальне забруднення водойм.

“У зв’язку з цим наголошуємо на потенційній епідемічній небезпеці води в усіх зазначених вище місцях масового відпочинку та не рекомендуємо купання у цих водоймах”, - звернулися до жителів Харкова та області у держустанові.

Там зазначили, що результати санітарно-хімічних досліджень відповідають гігієнічним нормативам.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові для відпочинку відкрили 5 пляжів, ще 5 – у Безлюдівській громаді й по одному – в Пісочинській та Зміївській громадах. У 2022 році на території регіону не було визначено жодного місця для відпочинку людей на воді. Таке рішення ухвалили через ведення бойових дій. “На сьогодні вже визначено і готується до відкриття 12 місць. Зокрема, в Харкові буде відкрито 3 пляжі на Журавлівці та по одному – в Петренках і Олексіївському гідропарку”, – повідомили у ДСНС.

Жителям Харківської області нагадали, що відвідувати водойми на деокупованих територіях заборонено, оскільки є ризик підриву на вибухонебезпечних предметах.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися