Що буде з зерном нового врожаю на Харківщині

У Харківській області готуються до зберігання зерна нового врожаю

У південних регіонах України уже розпочалися жнива, а на Харківщині триває підготовка до збору та збереженню нового урожаю. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області.

У головному управлінні розповіли про етапи підготовки зерносховищ до зберігання нового врожаю. Важливим етапом є підготовка матеріально-технічної бази - на цьому етапі підприємство за можливості звільняє приміщення від залишків торішніх запасів, проводить комплексне обстеження, знезараження зерна (якщо таке ще є) і зерносховищ, ремонт транспортного й технологічного обладнання, а в разі необхідності – реконструкцію або технічне переозброєння потужностей.

Крім того, складається план приймання й розміщення зерна нового врожаю.

Щоб запобігти підтоплення зерна дощовою водою навколо сховища влаштовують водостічні канави.

Якщо сиріють стіни, побудовані з цегли або каменю, необхідно зробити гідроізоляцію складських приміщень. Із сонячного боку стіни білять вапном або роблять над вікнами навіси, щоб захистити насип зерна від нагрівання сонячним промінням. 

У зерносховищах повинно бути якомога менше дерев’яних предметів, тріщин і щілин у стінах, опорних стовпах, підлозі, які є місцем схову і резервації комах та кліщів. У разі виявлення тріщин, щілин на підлозі та стінах зерносховищ проводять ремонтні роботи.

Також проводять знезараження приміщення. 

Завантажувати складські приміщення та допускати людей дозволяють після повного провітрювання. 

Також в управлінні наголосили про необхідність проведення професійного навчання персоналу. “Тому в період підготовки матеріально-технічної бази потрібно думати не тільки про матеріальну підготовку бази підприємства, але і про людський фактор”, - наголосили у головному управлінні.

Чітке дотримання плану та графіку виконання запланованих робіт - гарантований успіх у своєчасній підготовці підприємства до приймання зерна нового врожаю.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що деякі аграрії на Харківщині можуть отримати допомогу.




Джерело: https://kh-consumer.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися