У приватному секторі Харкова цього тижня проводять рейди: що відомо

У Харкові безплатно вакцинують домашніх тварин

Спеціалісти Харківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини з 3 по 9 липня проведуть обхід мешканців приватного сектору для проведення щеплень собак та котів проти сказу. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

У Харківському районному управлінні ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області розповіли, що профілактичне щеплення убезпечить домашнього улюбленця від зараження на сказ протягом року. Також воно є основною вимогою при перетині кордону власника разом із твариною.

Жителям Харкова нагадали, що сказ - це небезпечна і невиліковна інфекційна хвороба, що супроводжується ураженням центральної нервової системи. Зараження людини на сказ відбувається в основному через укуси хворою твариною або внаслідок потрапляння її слини на свіжі рани, подряпини на шкірі або слизові. Захистити домашніх тварин від інфікування можна шляхом щорічної вакцинації, починаючи з тримісячного віку.

Вакцина проти сказу - безплатна. Вартість довідки про щеплення, яку видає ветеринарний лікар дільничної (державної) лікарні ветеринарної медицини, становить 9,8 грн.

З графіком обходів мешканців приватного сектору можна ознайомитися за посиланням.

Власників тварин просять забезпечити належні умови для проведення щеплення. У разі неможливості проведення вакцинації в зазначені години, громадяни можуть  звернутися до будь-якої дільничної лікарні ветеринарної медицини.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові перевіряють багатоквартирні будинки.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися