Підприємець незаконно користується одним із найбільших водосховищ Харківщини

Наразі відкрито провадження у справі

Харківська обласна прокуратура направила до суду позовну заяву до приватного підприємства в інтересах держави стосовно звільнення водосховища разом із зайнятими ним земельними ділянками та повернення у відання держави. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Було встановлено, що одне з приватних підприємств, яке розташоване у Харківському районі, використовує водосховище разом із зайнятими ним земельними ділянками площею понад 440 га для рибогосподарських потреб.

При цьому підприємство не має жодних правовстановлюючих документів, які надають право користування водними об`єктами чи землями водного фонду.

“Внаслідок порушень норм законодавства, зокрема ст. ст. 125, 126 Земельного кодексу України, ст. ст. 1, 6, 43, 85 Водного кодексу України, держава не отримує плату за користування природними ресурсами і, таким чином, позбавляється доходу. Це і стало підставою для направлення прокуратурою відповідного позову до суду”, - пояснили у прокуратурі.

Наразі відкрито провадження у справі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Немишлянська окружна прокуратура м. Харкова направила до суду позовну заяву до фізичних осіб про скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, витребування на користь Харківської міської територіальної громади вартістю майже 600 тис. грн. Було встановлено, що державний реєстратор одного з комунальних підприємств Солоницівської селищної ради зареєстрував за чоловіком право власності на земельну ділянку, розташовану по просп. Героїв Харкова.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися