В одному з районів Харківщини тимчасово скасували заборону: що відомо

У Харківській області дозволили полювання

У період воєнного стану чинним законодавством заборонене відвідування лісів та здійснення полювання, однак у Богодухівському районі цю заборону тимчасово зняли. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Валківської міської ради.

Богодухівська районна військова адміністрація дозволила у денний час проводити відстріл хижаків та здійснювати біотехнічні заходи, які потрібно попередньо узгоджувати з Богодухівським РВП НП в Харківській області. Причиною зняття заборони стало значне збільшення в угіддях чисельності лисиць та інших хижаків, які є носіями збудника сказу, заподіяння шкоди поголів’ю диких та домашніх тварин і птиці, реєстрація випадків нападу хижаків на людей. 

Міський голова Валерій Скрипніченко розповів, що це питання розглядалося на різних рівнях і зараз на законних підставах можна проводити на території громади заходи зі зменшення популяції лисиць. 

“Оскільки відповідні заходи заплановані на найближчий час, просимо населення громади з розумінням поставитися до роботи мисливців”, - звернулися до жителів громади у міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Валківській міській раді розглянули питання щодо вироблення чіткого алгоритму дій всіх відповідальних служб для здійснення невідкладних заходів йодної профілактики серед населення громади у разі виникнення радіаційної аварії. У разі радіаційної аварії потрібно робити йодну профілактику. Вживати йодид калію рекомендовано лише людям до 40 років, дітям, вагітним та тим, хто годує груддю. 

Хто може отримати препарат, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися