Багато скарг від мешканців: яку проблему виявили в Харкові

Для розв'язання проблеми провели роботу з районними адміністраціями міста та Департаментами Харківської міської ради

До Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області надійшли скарги громадян щодо виникнення несанкціонованого звалища в балці "Мокрий Жихор" біля проспекту Олександрівського в м. Харкові. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію служби. 

Фахівці Харківського районного управління при розгляді звернень підтвердили факти наявності накопичень сміття.

“Виникнення стихійних сміттєзвалищ призводить до забруднення родючого шару ґрунтів, поверхневих та ґрунтових вод, розмноження та розповсюдження гризунів – розносників небезпечних інфекційних захворювань”, - наголосили у Держпродспоживслужбі.

Для ліквідації зазначеного сміттєзвалища провели роботу з районними адміністраціями міста та Департаментами Харківської міської ради.

Так, адміністраціями Індустріального та Немишлянського районів Харківської міської ради було здійснено вивезення накопичень сміття та було підтверджене заявником про виконання робіт з очищення території.

“Наголошуємо, що відповідальність за порушення вимог санітарного законодавства України та законодавства у сфері поводження з відходами передбачена ст.42 та ст.82 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а також ст. 325 Кримінального кодексу України”, - зауважили у Держпродспоживслужбі у Харківській області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що, у КП “Комплекс з вивозу побутових відходів” для харків’ян та організацій усіх форм власності з'явилася нова послуга з косіння трави. На підприємстві наголосили, що, згідно з Правилами благоустрою міста Харкова, всі підприємства на власних та закріплених територіях зобов'язані постійно підтримувати чистоту та лад, у тому числі й косити траву.



Джерело: https://kh-consumer.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися