Харків відвідали американці: про що домовились

У результаті учасники зустрічі домовилися розвивати співпрацю

У четвер, 6 липня, Харківський міський голова Ігор Терехов та керівник Департаменту економічного розвитку мерії Альбукерке Макс Грюнер підписали меморандум про побратимство між містами. Для підписання двосторонньої угоди до Харкова приїхала офіційна делегація з Альбукерке. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Американці зацікавлені у розвитку бізнесу у Харкові. Під час зустрічі з представниками американської сторони директор Департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку Вікторія Китайгородська розповіла, що у Харкові напрацьована чітка стратегія розвитку. За словами директорки, до війни міжнародні кредитні рейтинги Харкова показували те, що місто досягло високих економічних результатів, але війна вдарила по виробництву, ланцюжкам поставок, які розроблялися роками. Зараз бізнес повертається до міста, і міська влада консолідує всі зусилля, аби допомогти йому.

У результаті учасники зустрічі домовилися розвивати співпрацю, обмінюватися ідеями та створити робочу групу у складі представників бізнесу та інвесторів.

Макс Грюнер запросив Ігоря Терехова до Альбукерке, а також запропонував створити в перспективі спільні робочі групи між співробітниками мерій та бізнесменами обох міст.

Генеральний директор Центральної торгової палати Кремнієвої долини США Харбір Бахтія зазначила, що делегація представників бізнесу з Харкова зможе в майбутньому приїхати до Сполучених Штатів, щоб ознайомитися з роботою великих компаній в Альбукерке, штаті Нью-Мексико і Кремнієвій долині.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителів Харкова запрошують на свято.




Джерело: https://t.me/citykharkivua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися